Om Drömträdet


DT Drömträdet Text & Bild är ett microföretag som ger ut och säljer böcker. Företaget startades 2020 av Marléne Tamlin.


Namnet Drömträdet är inspirerat av en gammal tysk vaggvisa, i vilken en vers handlar om hur mamman skakar ett litet träd, för att det ska ramla ner en liten dröm till barnet.


DT Drömträdet Text & Bild sprider drömmar och andra viktiga tankar genom våra böcker.

Om Marléne Tamlin

Jag heter Marléne Tamlin och jag älskar drömmar - både att drömma sig bort och att drömma sig fram.  Jag älskar också det skrivna ordet i alla former - allt från byråkratiska beslutsunderlag, via visionära samhällsengagerade texter till spännande sagor för stora och små. Det är som författare av det sistnämnda - sagor för små - som jag

debuterat under året.


Mina barnböcker skriver jag med inspiration av min snart fyraåriga dotter, och hennes fantastiska fantasi, nyfikna frågor och ärliga kritik. Tillsammans låter vi sagorna växa fram, och illustrationerna görs delvis enligt hennes instruktioner. Vi blandar fantasi med allvar och klassiska sagogrepp med nutida historier. I böckerna kombineras lite längre text med enkla men färgglada illustratoner. Jag gör helt enkelt böckerna vi ofta saknar i bokaffären, till dotterns stora förtjusning. Jag hoppas och tror att de kan uppskattas av fler.


This website uses cookies. By clicking 'Accept' you agree to our use of cookies.

Accept