Barn, böcker och demokrati!


I år firar vi 100 år av demokrati i Sverige. Men demokratin kan aldrig tas för given, utan måste vinnas och utvecklas varje dag. En viktig del är att släppa in barnen. Bokserien om Nora bjuder in de yngsta i samhällsdebatten genom att förklara det komplexa på ett lätt och kul vis.


Hur går ett val till? Vem bestämmer var lekplatserna ska ligga? Varför är vädret så busigt ibland?


I bokserien får vi följa Nora, som deltar i och lär sig om olika delar av samhället, exempelvis genom att rösta, besöka ett nämndmöte som diskuterar lekplatser eller bli arg på det pulka-ovänliga vädret och ringa upp en klimatforskare. 


Illustrationerna är enkla och färgglada och både pruttar och pirater och annat kul förekommer också, samt förslag på frågor att jobba vidare med i slutet.


Författaren Marléne Tamlin har arbetat med demokrati- och hållbarhetsfrågor i över 10 år, och debuterade som barnboksförfattare 2020 med populära Covve och Tvålen - en barnbok om Covid-19.

Titlar som släpps september 2021


Nora och demokratin

Nora berättar om olika statsskick och varför det är toppen med demokrati!


Nora röstar

Det är val och Nora ska rösta - men på vem? Nora läser på och lyssnar på debatter innan hon bestämmer sig. Sen följer valvakan!


Nora på nämndmöte

Nora har en snäll granne som är bagare. Ibland är han politiker också. Och idag ska Nora få följa med på nämndmöte! Var ska den nya lekplatsen placeras?

Nora räddar biblioteket

Noras älskade kvartersbibliotek ska stänga. Dags för namninsamling! Ska Nora och de andra biblioteksbesökarna lyckas rädda biblioteket?


Nora och klimatet

Ingen snö - ingen pulka! Nora är sur på vädret, ringer upp SMHI och får lära sig om klimatförändringarna.

 

Förboka nu!


Du som vill förboka böcker privat kan nu göra det direkt i Drömträdets butik! Du får då böckerna någon vecka före de blir tillgängliga i näthandeln.

 

Du som vill förbeställa ett större antal böcker till din organisation kan kontakta Drömträdet på info@dromtradet.se eller i formuläret nedan för offert!


Observera att stora beställningar som läggs innan de går till tryck den 30/4 kan få ett extra lågt pris.

Offertförfrågan:

 
 
 
 
 

Läs här om hur vi hanterar dina personuppgifter.

Några smakprov*


*Observera att detta inte är de slutgiltiga versionerna, vilka är under bearbetning nu.

0b
1b
2b
granne
Vadärbättre_Nora
4b
klimat2
klimat

Relaterade länkar 

Poddar
Författaren Marléne Tamlin har deltagit i två poddar och pratat om barn, demokrati och böckerna om Nora:

Samarbeten

 

Demokratin 100 år

Under samlingsnamnet Vår demokrati – värd att värna varje dag samlar Kommissionen demokrati 100 år organisationer som vill vara med och bidra till att stärka och utveckla demokratin i Sverige och säkra att den står sig stark även de kommande 100 åren.

This website uses cookies. By clicking 'Accept' you agree to our use of cookies.

Accept